Kom naar onze Noorderlichtdag

zondag 20 november a.s. in Stayokay Soest

Meer info »

Meteen inschrijven »

Het noorderlicht

Het zien van het noorderlicht is magisch, die ervaring vergeet je nooit meer. Voor veel reizigers is het noorderlicht dé reden om in de winter naar het noorden van Europa te reizen. In Noord-Noorwegen en in Fins Lapland is de kans op het zien van het noorderlicht deze winter bijzonder groot. Voigt Travel vliegt u er in nog geen 3 uur rechtstreeks naar toe en wil niets liever dat u alle kans maakt om dit bijzondere natuurverschijnsel ook waar te nemen! Het is dus belangrijk dat u zich goed voorbereidt! Vragen die dan opkomen zijn bijvoorbeeld: welke reis moet ik kiezen, hoe weet ik dat het noorderlicht te zien is, waar moet ik gaan staan buiten en hoe moet ik mijn camera instellen als ik het licht wil vastleggen? Om al die vragen te beantwoorden organiseert Voigt Travel zondag 20 november a.s. een speciale Noorderlichtdag in het prachtige designhostel in het bos, Stayokay Soest.

Voorlopig programma

De hele dag door zijn er presentaties over het fenomeen noorderlicht, onze reizen naar de Lofoten, Vesterålen, Tromsø, Spitsbergen en Lapland. Onze vaste reisleiders zijn aanwezig om u alle informatie te geven over de groepsrondreizen naar Lapland en Noord-Noorwegen. U krijgt van noorderlichtexpert Ruben Weytjens indrukwekkende presentaties te zien en medewerkers van Voigt Travel zullen informatie geven over de reismogelijkheden! Enkele partners uit Noord-Noorwegen en Lapland en zelfs een expeditieleider van het noorderlichtschip zullen aanwezig zijn, zodat u ook advies kunt krijgen van de echte insiders.

GRATIS toegang!

U kunt deze bijzondere dag GRATIS bijwonen als u zich aanmeldt via onderstaand formulier. Wacht niet te lang met registreren want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Datum: 20 november 2016
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Adres: Bosstraat 16, 3766 AG Soest
Website: https://www.stayokay.com/nl/hostel/soest‎

Ontmoet ons op de Noorderlichtdag!

De volgende personen en organisaties zijn op deze dag aanwezig:

De Noorderlichtclub

Voigt Travel werkt samen met de enige echte Noorderlichtclub in Nederland en Vlaanderen. Deze club van enthousiaste 'Noorderlichtjagers' reist al jarenlang naar het Pure Noorden om het noorderlicht te spotten.

Wilt u ook lid worden van deze club? Like dan de facebook pagina op www.facebook.com/noorderlichtclub

Huset på Yttersiden

Wilt u een ultieme noorderlichtervaring deze winter, dan raden wij u Huset på Yttersiden aan. Dit guesthouse ligt heel idyllisch aan een mooie baai op de Vesterålen en wordt gerund door Ian en Ann Karina. Ian kan u alles vertellen over zijn Huset på Yttersiden, zijn noorderlichtervaringen en de beste tips en trucs om het te fotograferen. Kijk voor meer informatie over deze accommodatie bij Lofoten en Vesterålen, Noorderlichtweek Vesterålen of Wildlife Avontuur Vesterålen.

Het Noorderlichtschip

Beleef in de eerste weken van februari een unieke belevenis: vaar op het Noorderlichtschip door de fjorden van de Lofoten en Vesterålen en maak excursies op plekken waar nog weinig reizigers zijn geweest. Bekijk hier deze speciale reis.

Offersøy Feriesenter

Offersøy is een bijzonder, klein vissersdorpje, gelegen op de meest zuidelijke punt van het eiland Hinnøya. U waant zich hier letterlijk aan het einde van de wereld en ontwaakt iedere ochtend met een prachtig uitzicht. Zo heeft u vanuit Offersøy zicht op de puntige nationale Noorse berg, de Stetind. De gastvrijheid van Gunnar en Vibeke Fenes is hartverwarmend. Bekijk deze accommodatie bij Lofoten fly & drive en Wildlife Avontuur Vesterålen.

Tromsø Safari

Tromsø Safari is onze vaste partner voor excursies in en rond Tromsø. Ivar en Evy Haugen komen speciaal over uit Noorwegen om u alles te vertellen over de mogelijkheden in de hoofdstad van het noorderlicht. Bekijk hier onze tips over een vakantie in Tromsø.

Fotografie workshop

Voigt Traveller, fotografie-expert en astronoom Joris van der Maarel is aanwezig om u meer te vertellen over fotografie in Lapland. Neem daarom uw camera gerust mee naar Soest, en krijg gratis tips over het fotogaferen van bijvoorbeeld het noorderlicht.

Charles Goor

Voigt Traveller Charles Goor komt u alles vertellen over zijn reiservaringen in het Pure Noorden. Met mooie verhalen en foto's en video's neemt hij u mee op zijn jacht naar het noorderlicht in Lapland en de Lofoten en Vesterålen. Benut deze kans op een eerlijk advies van een gepassioneerde reiziger.

Noorderlichtexpert Ruben Weytjens

Onze noorderlichtexpert Ruben Weytjens zal gedurende de dag in het theater noorderlichtpresentaties geven. Hij zal u van begin tot eind uitleggen hoe het noorderlicht ontstaat, wanneer u het kunt zien en waar u op moet letten bij het fotograferen. Buiten de presentaties om is hij natuurlijk ook graag bereid om u persoonlijk te woord te staan en nog meer tips te geven.

Noorwegen specialist Fred Stamkot

U heeft vast wel eens in een magazine of op internet prachtige reisverhalen over Noorwegen gelezen. Veel van deze artikelen zijn geschreven door Fred Stamkot, een man die Noorwegen kent als zijn eigen broekzak! Er zal bijna geen vraag zijn die hij u niet kan beantwoorden. Spreek hem daarom gerust aan en raak geïnspireerd door zijn prachtige reiservaringen!

Noorderlichtjager Arne ter Mors

Arne ter Mors woont in het Noorse Tromsø, de hoofdstad van het noorderlicht! De combinatie van noorderlicht én de fjorden in Noorwegen is subliem. Arne heeft voor Voigt Travel gewerkt en kan u uitgebreid vertellen over zijn noorderlichtervaringen in Noorwegen en Lapland. Hij is een echte Noorwegen liefhebber en we weten zeker dat hij u de liefde voor het Pure Noorden op u weet over te brengen!

Verkeersbureau Visit Norway

Onze vertegenwoordiger van het Verkeersbureau komt u alles vertellen over het noordelijke deel van Noorwegen. Zij laat u graag zien wat voor bijzondere excursies u hier kunt ondernemen, hoeveel prachtige plaatsen er zijn voor sightseeing en welke musea u kunt bezoeken. Maar ook weet zij hoe u zich kunt voorbereiden op een reis naar het Pure Noorden, welke kleding u moet dragen en aan welke andere praktische dingen u moet denken. Daarnaast kan zij u alles vertellen over de bestemmingen die u tijdens een rondreis aan doet.

66º North & NoorderlichtOutdoor

Een goed kledingadvies is onontbeerlijk bij een reis naar Lapland en Noord-Noorwegen. Wij laten u graag kennismaken met het kledingmerk 66° North. Dit van oudsher IJslands kledingmerk is gespecialiseerd in trendy outdoorkleding. Klik hier voor kledingadvies of ga naar www.66north.com 66°North wordt geassisteerd door NoorderlichtOutdoor, de specialist voor Scandinavische outdoor materialen! Bekijk hun schitterende kleding en materialen op www.noorderlichtoutdoor.nl.

Transavia

Transavia is onze vaste partner voor onze Lapland reizen. Zij verzorgen voor Voigt Travel de rechtstreekse vluchten naar Lapland en Noord-Noorwegen. Deze winter wordt er behalve naar Kuusamo, Rovaniemi, Ivalo en het Noorse Evenes, ook naar Kittilä gevlogen. Klik hier voor meer informatie over rechtstreekse vluchten.

Het pure Noorden

Onze winterbestemmingen
in Noord-Europa

Lapland

Naar Lapland
 

Lees verder

Noord-Noorwegen

Naar Noord-Noorwegen
 

Lees verder

Finland

Naar Finland
 

Lees verder

IJsland

Naar IJsland
 

Lees verder